15.4.08

JERONI PORQUER(es valencians)


Bones tardes a tots!! si torn a ser es pesat d'en jeroni porquer pero es tema que avui m'agradaria tractar es es tema des valencians i es catala.


I es que es valencians no tenen com a llengo oficial es catala ni es seus fills han de estodiar catala a s'escola i no vos demanau: com aixi ells no i noltros si? Aixo es degut a que es politics de valencia varen tenir dos coions ben posats i varen suprimir es catala de ses aules icom allengo oficial i varen implantar es valencia,pero aixo va ser degut a que aquests politics estimen sa seva llengo,sa seva terra i ses seves tradicions i en un intent d'aconseguir salvarles varen promulgar aquesta llei. Per aixo sa meva pregunta es perque es politics d'aqui no fan lo mateix... be amb es govern que hi ha ara que tots son mes forasters que un puta cristo i a cap d'ells els interesa aquestes coses es imposible pero jo deman a tots es mallorquins que votin amb cap i votin a nes pp que es es partit que mes mallorquins te, i tambe perque es es partit d'en carlos delgado baix es meu punt de vista aqui esta dificil i si no es es pp qui aconsegueixqui aixo no ho fara ningu,hi hem d'aprendre a actuar com es cata lans que si algo no els hi agrada s'uneixen tots en piña i protesten i es defensen entre ells com es es cas des catalanisme a valencia que es valencians no l'acepten de cap manera i ho demostren amb ses seves manifestacions i amb ses seves protestes per aixo dir desde aqui que si mai cap valencia ha de manester res que m'ho demanin perque estan en es nostro mateix bando i son com a germans. BONA NIT!!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

en lo de que som els vostres germans,no t'equivoques,pero en les nostres escoles ensenyen un valencià mesclat en catalufo que no te res de valencià,per aixo no parem de fer manifestacions,pero el pp se fa el foll i no fa ni puto cas.continuarem la lluita i vosatros sou benvinguts ad ella si voleu unir-vos contra el pancatalanisme radical que mos ha tocat viure.els nostres regnes al igual que el d'aragò estan en perill.hem de defendre-los.
salutacions germans balears

Anónimo dijo...

tengo que decir que nos obligan a estudiar catlencia aunque en los libros ponga valenciano. inclusive dependendiendo del profesor tenemos que decir que somos catalanes. y cmo eso mil cosas mas. aqui los politicos han sido unos hijos de puta y a escondidas nos han destrozado por eso no paramos de hacer manifas saludos

juli dijo...

Per desgracia no tens rao, el PP ha segut el principal impulsor del catala en el Regne de Valencia, aci tot es catala lo que passa que es disfrassa en el nom de valencià per a no ferir massa el poc orgull que nos queda als valencians. Els politics del PP uns venuts i catalanistes... i els que has posat en la foto, buffff que vols que te diga, espanyolistes als que le llengua valenciana i la senyera nostra l´utilisen unicament per a fer anticatalanisme perque mai utilisen el valencià per a parlar i menys encara per a escriure. De totes maneres anim i continua esta lluita contra l´imperialisme catala

-- dijo...

Lo siento amigo pero te equivocas.
¿Porqué crees entonces que nuestra cultura y lengua se considera catalana en tatos sitios?

Las lenguas se miden por su código ISO, y el valenciano no lo tiene, por tanto se le da el de "cat" atribuindolo a que es un dialecto más del catalán.

¿Porqué?
El PP en su día pacto con CiU para que Aznar llegara al poder, crear la Acadèmia Valecniana de la Llengua (catalana) con la que se creó un estándar que es básicamente, catalán de barcelona cambiándo así cosas un poquito grandes para que la gente no se de cuenta, creándo así un híbrido que crea la "unidad de la lengua".

La AVL es la única academia en todo el mundo que en cuya constitución dice que el "Valenciano es lo mismo que el catalán" o que "Valenciano y Catallán son dominaciones para nuestra lengua".

Históricamente no lo es, socialmente no lo es, y se reunieron en 1980 en Mallorca y se dijo que ni Catalán, ni Mallorquín ni Valenciano era lo mismo.

¿Porqué se le atribuye al valenciano que es la misma lengua que el catalán?

Porque es lo que dice la academia oficial encargada de regular el valenciano.

Por eso el PP no es valencianista, es un traidor, que no sabe manejar bien Valencia, que la vende al mejor comprador.

Hasta que no se derogue la AVL y se coloque la verdadera academia y estandar del valenciano (el de la RACV, Real Acadèmia de Cultura Valenciana) con una constitución que diga que el valenciano no es catalán, hasta entonces el valenciano noserá una lengua independiente en las Ethnologue.

Lo siento pero todo lo que has puesto es mentira. Por desgracia.

Te invito a que veas mi blog: http://valenciaesllengua.blogspot.com

Saludos y FORÇA ELS REGNES MALLORQUÍ I VALENCIÀ!